©2018  proudly created by Elsie Hasevoets

GSM: 0495/49.46.49

71 A Langstraat ,

3740 Waltwilder, Bilzen, Vlaanderen, België

Contact

Adres

Elsie Hasevoets

BTW nr: 0682675013

Bedrijfsgegevens

Naam

emoties

Sommige kinderen flappen er alles uit. Ook hoe ze zich voelen. Er zijn veel kinderen en jongeren die dingen liever voor zichzelf houden. Vooral als het om emoties gaat. Dan heb je als moeder soms wel het idee dat er wat is, maar kan je gaan zitten vissen. Of van het ene op het andere moment krijgt je kind plotseling een emotionele uitbarsting. Hoe ga jij daar mee om?
Je kind leren omgaan met emoties is belangrijk. Heel belangrijk zelfs. Een driftige peuter, dat kan nog net, maar als je wat ouder wordt kan plotseling boos of heel erg verdrietig worden voor vreemde situaties zorgen. Bovendien is het niet gezond om emoties te onderdrukken. Is jouw zoon of dochter een echte binnenvetter? Dan kan je als ouder je kind leren omgaan met emoties. hierbij wil ik jou en je kind mee helpen. Als mama van twee zonen weet ik dat het niet simpel is om je kinderen leren om te gaan met hun emoties. Door mijn ervaring kan ik jou en je kind hierbij ondersteunen.

Emoties.jpg

kinderen en emoties

Enkele tips

Hoe voelt je kind zich en waarom voelt je kind zich zo? Is zoon- of dochterlief nu eigenlijk boos, bang, of jaloers? Leg aan je kind uit wat alle emoties te betekenen hebben en hoe ze die kunnen herkennen. Maak gebruik van emoticons of andere figuren die emoties uitbeelden. Beelden zijn gemakkelijker dan woorden
Geef in bovenstaand geval dus aan dat je ziet dat je kind boos is, of verdrietig. Zeg vooral niet hoe kind zich moet voelen of dat een gevoel niet past. Het is belangrijk dat je kind het gevoel heeft erkend te worden.